Vad Menas med Låga Odds? [Odds i Betting]

Är det bättre att satsa på höga odds eller låga odds? Nedan presenterar vi fördelarna och nackdelarna med de två motsatta vadslagningsstrategierna. Som så ofta är fallet ligger sanningen ofta någonstans mittemellan. Spel på låga odds såväl som strategier som kretsar kring höga odds har båda sina unika fördelar.

När pratar sporttipsare om vad på höga odds?

Innan vi går in på djupet om fördelarna och nackdelarna med bettingstrategier med höga eller låga odds måste vi först klargöra skiljelinjen. Inom sportbettingvärlden, när anses oddsen vara höga och när anses de vara låga?

Inom ramen för denna artikel definierar vi höga odds som de över 2,00. Anledningen till detta är att oddsen 2,00 betyder att sannolikheten för ett specifikt utfall är under 50 %.

Följaktligen är det mer sannolikt att utfallet inte inträffar – och av denna anledning anses dessa odds vara höga. När allt kommer omkring representerar spelodds inget annat än sannolikheten för ett specifikt resultat och därmed sannolikheten att vinna (odds = 100 / sannolikhet i %).

Anledningen till att detta inte är exakt 50% när vi får oddset 2,00 förklaras av vinstmarginalen som räknas in av spelplattformen! I genomsnitt är det cirka 7 %.

Detta innebär att spelleverantören räknar med en utbetalningsgrad på 93 %, där 7 % av alla pengar som satsas av deras kunder representerar bettingsidans egen vinst. Detta återspeglas i oddsen och följaktligen i bookmakerns beräkning av sannolikheten för ett givet utfall:

Sannolikhet för ett givet utfall = 100 / (satsningsodds x 1,07)
= 100 / (2,00 x 1,07) = 46,72 %

När pratar sport betade om spel på låga odds?

Det skulle vara en logisk slutsats, baserat på ovanstående förklaring, om alla odds under 2,00 skulle beskrivas som ”lågt”. Som sagt, de flesta fans av sportbetting skulle aldrig hänvisa till oddset 1,90 som lågt. Det är faktiskt bara odds mellan 1,10 och 1,40 som faktiskt ses som sådana. Tumregeln är följande: Sannolikheten för att ett spel vinner bör vara minst 2:3 (=67%) för att det ska betraktas som säkert. Om vi ​​sedan återigen räknar in bookmakerns vinstmarginal så skulle den övre gränsen för låga odds vara 1,40.

Vilka är fördelarna med att satsa på HÖGA odds?

Det är ganska uppenbart: Höga insatser betyder höga vinster. En sportsatsning tillsammans med höga odds innebär att en enstaka satsning potentiellt kan mer än dubbla din insats och/eller budget! Fördelen: Det räcker med ett säkert enkelspel – du behöver inte ta till riskabla kombinationsspel.

Naturligtvis måste du alltid ha i åtanke: ju högre odds, desto lägre chans att vinna. Om vi ​​har oddset 4,00 är den förutspådda sannolikheten 25%. Med andra ord, ur ett statistiskt perspektiv kommer insatsen att förloras 3 av 4 gånger.

Och därför är det viktigt, när man spelar på höga odds, att inte bli för girig. Små satsningar på 10 till 50 kr kommer att vara mer än tillräckligt.

Högre belopp till högre odds är helt enkelt inte nödvändigt. I jämförelse med betting till låga odds är beloppet på ditt satsning litet, vilket automatiskt minskar din risk. Vilket ställer förstås frågan: Vilka spelstrategier lämpar sig för höga odds? En exceptionellt populär strategi som involverar mycket höga odds är den så kallade ”resultat-bet-strategin”.

Här satsar du en liten summa på de 5 ”mest realistiska” resultaten – med andra ord de med störst sannolikhet att inträffa. I allmänhet kommer dessa att variera mellan 7.00 och 12.00. Det räcker om en av dina insatser vinner. På grund av de höga oddsen kommer förlusten av dina andra satsningar automatiskt att kompenseras av det vinnande vadet!

Likaså är dubbelchansspel på klara ”underdogs” till odds över 2,00 alltid värda att ge efter för, bara så länge – som vi tidigare nämnt – själva insatsen är i underkant.

Vilka är fördelarna med att satsa på låga odds?

När det gäller låga odds, antar sportbettare i allmänhet att vaden är säkra, vilket kan vara lite vilseledande. Fördelen med att satsa på de låga oddsen är tydlig: Sannolikheten att vinna vadet, baserat på definitionen ovan, är 2:3 eller högre. Låga odds bör övervägas för spel om du vill förlita dig på vinster samt driva en långsammare, mer defensiv och mer långsiktig strategi. Snabba pengar som involverar sportspel till låga odds händer helt enkelt inte.

Ändå, med en bra bettingstrategi har du potential för höga vinster på lång sikt. Om du gör en satsning varje dag till ett odds på bara 1,10, satsar mellan 10 och 100 kr varje gång, efter bara några månader – förutsatt att du lägger lite pengar åt sidan då och då och har lite tur – kommer du att ackumulera några tusen kronor.

De absoluta sportbettingproffsen satsar i allmänhet på individuella vad till låga odds och kommer beväpnade med massor av tålamod.

Majoriteten av sportspel fortsätter att vara på 3-vägsspel i fotboll enligt den välkända principen 1X2 – men detta är en sport där relativt få mål görs. Som en konsekvens blir det fler överraskande oavgjorda matcher eller segermatcher av ”underdogs” än i andra sporter där fler poäng eller mål kommer att göras.

Detta skulle till exempel omfatta basket, volleyboll och handboll. Det har visat sig statistiskt att i det senare fallet kommer favoriterna oftare att hamna i topp än i fotboll.

Naturligtvis är låga odds på favoriter i dessa sporter en logisk konsekvens. Tennis bör också avnjutas med försiktighet: En enda skada på en spelare kommer att räcka för att förstöra din insats. De två största farorna med sportspel till låga odds är tydliga: felet är att satsa för mycket under det falska antagandet att vadet är säkert.

Det andra stora misstaget är att bunta satsningar till låga odds till en kombinationssatsning. Det klassiska exemplet på detta skulle vara en kombination av vinster efter favoriter: Om du bestämde dig för att placera 4 bets till låga odds på 1,25, 1,30, 1,35 och 1,40 i form av ett kombinationsspel, skulle ditt totala odds faktiskt vara 3,07. Som sagt, din sannolikhet att vinna skulle vara ynka 32,57%.

Med andra ord, 2 av 3 gånger skulle du förlora din insats. Så ditt motto med avseende på satsningar till låga odds, om du vill njuta av långsiktiga vinster, bör alltid vara försiktighet.

Är högre odds bättre?

Oddsen visar hur mycket pengar du kommer att vinna om du satsar på att någonting ska hända. Ju högre oddsen är, desto mer vinner du, i förhållande till din insats. … Ju lägre oddsen för en deltagare är, desto mindre pengar vinner du.

”Låga odds” betyder att något är troligt, och ”höga odds” betyder att något är osannolikt, men många människor blir förvirrade. Höga odds betyder att om du har placerat en satsning kommer du att vinna en hög utbetalning; och låga odds betyder att om du har placerat ett spel så vinner du en lägre utbetalning.

Relaterade Inlägg