Kan man leva på Betting? Finns Professionell Betting?

Har du någonsin sett filmen om professionella spelares berättelse ”The Hustler”? Paul Newman som Fast Eddie Felson spelar huvudrollen. Hans dröm är att bevisa sig själv som den bästa spelaren genom att slå den mest kända spelaren genom tiderna, Minnesota Fats.

Eddie blev slagen av Fats på grund av bristen på karaktären men slutligen, slog han Fats eftersom Eddie fick karaktären. Denna karaktär kan tolkas som ”Emotional Toughness” i den här filmen.

Det finns 2 typer av människor som satsar på sport. De som bettar för skojs skull som en hobby med hopp om att vinna. Å andra sidan satsar professionella bettar seriöst för att kunna leva på sitt spelande eller åtminstone inte bara för skojs skull.

Det är inte är många som kan försörja sig på betting. Det är är faktiskt mycket mindre än 5% av sportspelarna som ständigt vinner.

Vi vet inte om sådana 5%-spelare kan leva på enbart betting, men de förlorar åtminstone inte mot bettingsajten.

Resterande 95% av fritidsspelarna förlorar i det långa loppet.

Vad är skillnaden mellan de 2 spelarna? Ja, ”karaktär”. Och om du blir en del av 5% med karaktären kan du ha en chans att försörja dig på betting.

Sharp använder Advantage Plays för att försörja sig med betting

Många professionella spelare spelar faktiskt inte som vi definierar att förlita sig på chans eller tur. Istället spelar de fördelar baserat på matematisk kant för att slå bookies.

Vi har 6 fördelar men inom sportvadslagning använder vi (1) Matchad vadslagning (2) Sportarbitrage (3) Värdespel på beprövade system/tipsare för att låsa in en vinst eller konsekvent tjäna extrainkomster på ett tillförlitligt sätt på lång sikt.

Därför är syftet med denna guide att bedöma om det verkligen är möjligt att försörja sig och leva på betting genom att undersöka ovanstående (1) – (3) sportfördelar.

För många tillfälliga spelare, särskilt de som inte är nöjda med sina nio till fem jobb, är tanken på att bli en professionell spelare en tilltalande idé. Att jobba när man vill, titta på och studera sport hela dagen, gå på evenemang och resa världen runt – vad är det att inte gilla med en sådan livsstil?

Men även om det verkligen är möjligt att försörja sig på betting på sport, oavsett om det är fotboll, racing, boxning, tennis eller något annat, är det otroligt svårt att göra och kanske inte riktigt så önskvärt som man kan tro.

Det finns ett litet antal professionella spelare i hela världen, men ett mycket större antal semiprofessionella och här tittar vi på vad som hindrar människor från att försörja sig som en professionell spelare.

Varför överväger folk inte att spela på sport?

I USA står förlusten för cirka 0,6 % av hela nationens BNP. Vad American Gambling Association än säger eller motiverar så är det en enorm summa.

Inte konstigt att folk uppfattar hasardspel som ett förlorarspel och tänker aldrig ens på chanser att försörja sig på vadslagning;

Spelförlust per land

Det finns dock tydliga vanliga orsaker till att människor förlorar på spel:

  • Girighet (försök att återhämta dig snabbt när du vinner, försök att tjäna mer och snabbare)
  • Hanterar inte budget på rätt sätt (vissa använder 20 % < av de totala pengarna per insats)
  • Viljan att spela (ta långa odds alltså mycket riskabelt)
  • Odisciplinerad (kan inte hålla fast vid den ursprungliga strategin)

Tja, många tycker att dessa är klyschiga, men utan undantag faller förlorare i åtminstone en av dessa – det här är den del av faktorerna som tidigare beskrevs som ”karaktär”.

Och fördelsspelare har karaktären.

Är betting så dåligt jämfört med att investera?

Har du någonsin undrat vad som är skillnaden mellan att investera och spela?

Det har också förekommit många argument kring detta ämne. En av de mest logiska och enkla förklaringarna är att mäta vissheten om vinst eller förlustutfall.

Betting som karriär

Bettingplattformar har hundratals heltidsanställda proffs som sätter oddsen, analyserar händelser, hanterar exponering och gör allt det hårda arbete som du som ensam professionell spelare skulle behöva göra.

De har mer tid, mer pengar och bättre kontakter än du, med bättre tillgång till information, inklusive väderdata, insidertips, lagnyheter och tankar från före detta och till och med nuvarande proffsidrottare.

Som om det inte vore nog, när de satte sina odds, avsatte de en bra marginal för sig själva, så att oddsen inte ger en exakt representation av sannolikheterna. Enkelt uttryckt, på en myntkastning i tennis, borde oddsen vara jämna för båda sidor att vinna, men bettingplattformar erbjuder 10/11, 5/6 eller ibland till och med 4/5!

Overround är bettingplattformarnas marginal och kan variera mellan ett par procent ända upp till 20 % eller mer.

Trots alla utmaningar som listats ovan finns det fortfarande ett stort antal skarpa och duktiga betade som kan leva på betting.

De kan få ett litet försprång genom expansiv kunskap om mindre matcher eller mindre evenemang, till exempel fotboll i lägre liga, som bettingplattformarna vet relativt lite om.

Men även den bästa spelaren kan drabbas av att problem.

Att betta på sport är ingen exakt vetenskap och tur och kaosteori spelar sin roll. Den professionella betagen försöker hitta värde, inte nödvändigtvis vinnare, det vill säga satsningar där oddsen är för höga med tanke på chanserna att händelsen ska hända.

Men även den bästa satsningen någonsin kan förlora. Faktum är att även när spelaren har gjort all sin forskning och hittat ett spel med odds som bara är för stora, är det fortfarande troligt att de vid något skede av sin vadslagningskarriär kommer att drabbas av en lång sikt av att förlora spel på sådana teoretiskt utmärkta satsningar.

För enkelhetens skull, låt oss säga att vårt spelproffs har en mirakulös ström av värdespel där oddsen de kan få är 6/5 men den sanna sannolikheten för att vadet vinner är 50/50.

Oddsen på en sådan satsning ”borde” vara jämna (eller i själva verket lite lägre om man tillåter overround) men vår smarta tippare har fått 6/5. Den typen av satsningar erbjuder potentiellt utmärkt värde.

Men låt oss komma ihåg att denna satsning har 50 % chans att förlora. Med matematik även jag kan förstå, har en förlorande serie med nio satsningar i rad en chans på 1 på 500 att inträffa.

Det låter som en sällsynt händelse, men med tanke på att en proffsspelare kommer att satsa många, är det faktiskt mer än sannolikt att de kommer att drabbas av en sådan förlust. Faktum är att om de skulle lägga 711 satsningar, finns det en större chans än 50/50 att de kommer att drabbas av nio förluster i rad.

Naturligtvis kan de ha tur och aldrig nå förlust. Men omvänt kan de ha otur och förlora tidigt. Det finns en chans på 1 på 12 att de slår sina nio förlorade satsningar i rad i sina första 100 satsningar.

På grund av detta behöver alla professionella spelare två saker. För det första behöver de en enorm bank som är tillräckligt stor för att klara de tuffa tiderna. Ingen spelare kommer att vinna alla sina bets så den totala marginalen är faktiskt ganska liten.

Det betyder att de måste lägga bets av en bra storlek, vilket betyder att när det går dåligt kommer det krävas en riktigt stor summa.

För det andra behöver de stort mod och nerver av stål. Kan du fortsätta att satsa när du slår förlorare? Kan du backa ditt omdöme? Mer till saken, kan du klara dig med några månader av att förlora pengar, än mindre att du helt enkelt inte tjänar några?

Att börja betta

En fråga för professionella spelare är att hitta en bettingsajt som accepterar deras satsningar. Alla framgångsrika spelare kommer snart att upptäcka att färre och färre online-bokhandlare är beredda att acceptera deras insatser.

Bookmakers har sofistikerade riskhanteringssystem som inte bara upptäcker vinnande spelare utan även de kunder som slår sina odds när de är osynkroniserade med marknaden. Även några anständiga vinster, särskilt på mindre marknader där bookmakers har mindre förtroende för sitt eget omdöme, kan se din maximala insats kraftigt begränsad, tillgång till gratisspel och erbjudanden reducerad eller, i värsta fall, få veta att ditt företag inte längre är välkommet .

Även om det bokstavligen finns hundratals bettingsidor där ute, finns det inte alls så många som är välrenommerade, pålitliga och erbjuder prisvärda odds. Även om spelbörser aldrig kommer att begränsa eller förbjuda framgångsrika spelarna, kan likviditet vara ett problem, medan Betfairs premieavgift också är ett stort problem för proffs som föredrar utbytet.

Betting som en karriär

Betting är en verksamhet som kan vara lönsam om du har ett bra system på plats, men dina odds för att lyckas är extremt låga i längden. Det här är dock inte ett jobb för svaghjärtade och otåliga. För att hoppa in i professionell sportbetting måste du vara mycket erfaren och kunnig om alla aspekter av din sport. Som alla andra yrken kräver det också investeringar av både tid och resurser. Som ett jobb kommer du att tänka på avkastningen på dina satsningar istället för utbetalningsbeloppet.

Dessutom är professionell sportspel inte så slappt som du tror att det kan vara. Titta på sport i soffor, betta och sedan tjäna lätta pengar? Visst, sportspel kan vara mer givande än ett 9-5 jobb, men det är fortfarande en affär i slutet av dagen. Det kommer att uppstå frustrationer, förluster och arbetstider kan vara jobbiga.

Nu kanske du är inställd på att bli en professionell sportspelare men kanske undrar hur du kvalificerar dig som en? Den goda nyheten här är att du inte behöver något certifikat eller ID för att kvalificera dig som professionell. Du kan kvalificera dig som proffs genom att faktiskt tjäna pengar på sportspel under en betydande period.

När du har bevisat att dina kunskaper inom betting är tillräckligt lönsamma för att försörja ditt liv, grattis, du är ett proffs. Men observera att detta kan ta lång tid, och övergången till professionell sportspel bör vara en smidig utveckling. Om du menar allvar med din övergång till heltid måste du vara 100 % säker på att du är redo. Du kanske aldrig får en andra chans eller godkännande om du misslyckas.

Fördelar med professionel sportbettare

För en bättre överblick över vad du ska tänka på, låt oss ta reda på för- och nackdelarna med professionell sportvadslagning. Börja med fördelarna, nedan är några av lyckan med sportbettingjobb:

Välj ditt schema

Ja, du måste försörja dig, men det betyder inte att du måste jobba 9-5. Du kan jobba hur länge du vill och hur hårt du vill. Kom bara ihåg att dina ansträngningar direkt kan påverka resultatet av dina vinster.

Dessutom kan du välja var du vill arbeta. Du kanske har en rolig tid i Miami medan du fortfarande deltar i dina vanliga bettingsessioner. Så länge du kan komma åt ditt spelkonto kan du bedriva din verksamhet var som helst.

Karriärfrihet

Att bli en professionell sportspelare befriar dig från konventionerna för ett traditionellt jobb. Du är inte bunden till kontorspolitik och tradition. Dessutom är du din chef. Du får alla vinster som är resultatet av ditt hårda arbete.

Ja, professionell sportspel kan vara instabil ibland men är inte ett vanligt jobb detsamma? Du har ingen kontroll över när ditt företag kan gå i konkurs. Vem vet, du kan vara med i neddragningen imorgon. Fördelen med professionell sportspel är att du har full kontroll över vart du vill ta din karriär.

Blandar nöje och affärer

Om du kan förvandla sportspel till ett heltidsjobb kan du förvandla din passion till en vinstkälla. Ett fan av fotboll? Börja betta på fotboll. Har du fördjupad kunskap om hur en spelare fungerar, vem som spelar för vem och mer? Toppen! Allt detta kommer att vara fördelaktigt när du väl går in i det professionella bettingfältet.

Dessutom kan du fördjupa dig i fler av dessa personliga intressen som du har. Och det som är bra med det är ju mer information du får, desto mer kan du fatta kloka beslut.

Nackdelar med ett jobb som bettingproffs

Naturligtvis handlar sportspel inte bara om spänning och ära. Nackdelarna nedan är också verkliga fakta att tänka på när du hoppar in i professionell sportspel.

Risk för problem med spelande

Låt oss vara ärliga; spel kan vara mycket beroendeframkallande. Om du har beroendeframkallande tendenser, kanske du måste tänka två gånger om att ge dig in på det professionella bettingområdet. En bra spelare bör se på saker och ting objektivt och inte låta sig påverkas av misstag med sänkta kostnader. Annars kan kontinuerliga förluster vara mycket skadliga och begrava dig i högar av skulder.

Oregelbunden inkomst

Sportspel är ett bra sätt att försörja sig på men ingen garanti. Beroende på dina resultat kan din inkomst hamna i en lång sträcka av torka och en snabb fas av toppar. Denna situation kan vara ett problem om du vill lita på sportspel som din huvudsakliga inkomstkälla.

Om du vill vara beredd på det oväntade, överväg att inrätta en nödfond. Att ha en liten summa pengar för att täcka dina levnadskostnader kommer att hjälpa om tiderna blir tuffa.

Stort kapitalkrav

Sportspel är väldigt roligt, men det är också en verksamhet som måste skötas. En betttare måste ha kapital att jobba med, tillräckligt för att vinna även när man förlorat många gånger i rad. Och om så är fallet måste den också tåla en lång förlustsvit.

Inte varje satsning du lägger kommer att bli bra. Ta dina förluster på allvar, men klandra inte dig själv för mycket. Och om din budget inte kan hantera dessa förluster kanske din karriär inom sportspel inte kommer så långt.

Var lönsam

Människor som Walters är spelgenier. Men du behöver inte vara ett geni för att bli en professionell spelare. Istället måste du vinna 53 % eller mer av dina insatser för att bli en lönsam spelare. Studier visar att mindre än 1% av spelare har konsekvent lönsamma resultat.

Det betyder att det inte är en mager prestation att knäcka 53 % av dina månatliga satsningar. Det kräver utmärkta färdigheter i matchanalyser. Du måste ha en orubblig arbetsmoral och den typ av engagemang som bara någon som brinner för sitt jobb har.

Att kunna behålla vinsten kräver också mycket engagemang för att förbättra dina färdigheter.

Satsa på pålitliga bettingsajter

Bettingsajter älskar spelare som förlorar mer än de vinner. Så om du vill vara ifred med vadslagningsplattformar, välj den bästa. Du vill inte bli utslängd från kasinon och bettingsajter varje månad eftersom du vinner så mycket.

Du vill också få högkvalitativ kundsupport, snabba betalningar och konkurrenskraftiga odds.

För det första, att använda flera bookies hjälper dig att jämföra deras odds och välja det bästa. Det låter dig också jämföra kvaliteten på deras tjänster och ha ett backupalternativ när det behövs.

Var disciplinerad och tålmodig

Den tidigare tv-manusförfattaren och professionella spelare J. Miller säger att spel kräver mycket tålamod. I en intervju med New York Times erkände Miller en gång att han förlorat alla sina veckosatsningar redan 1985. För en nybörjare kan förlora en hel veckas satsningar orsaka tillräckligt med demoralisering för att sluta yrket.

För att undvika att förlora konsekvent säger Miller att du också måste ta reda på hur mycket som helst med spel. Tålamod räcker inte, enligt den före detta spelaren. Det är viktigt att förstå hur man satsar professionellt om du vill minska dina förluster.

Disciplin är också avgörande för en professionell. Du kan vinna alla dina satsningar en vecka, men det betyder inte att du ska satsa alla pengar nästa vecka. Sättet att försörja sig genom spel är att vinna små summor kontinuerligt. På så sätt kommer du alltid att ha vinster för att rensa dina räkningar och försörja din familj.

Ha strategier och mål

Proffs satsar inte på impuls. De har strategier för hur man hittar bra spelmarknader, data att använda och hur man satsar. Till skillnad från amatörer, som kan satsa på ett lag för att de älskar det, satsar proffs baserat på fakta och statistik.

Med fotboll, basket och fotboll analyserar spelarna register om lagskador, form, motivation och annan information. Om ett spel inte uppfyller deras kriterier för en bra satsning, hittar de ett annat.

Professionella spelarna använder också mål för att vägleda sina karriärer. Den genomsnittliga proffsen vill tjäna en viss summa pengar per månad. De har också ett mål med varje satsning. Vanligtvis strävar smarta spelare efter att tjäna mer pengar än de gjorde tidigare. Det håller dem sysselsatta med hur de kan förbättra sina färdigheter för att öka sina vinster.

Dokumentera dina bets

En klok affärsman för alltid register över sina vinster och förluster. Efter ett tag går de igenom dessa register för att utvärdera sina meriter. Professionella spelarna för också register över sina insatser för att förbättra deras framtida prestationer.

Det är lättare att veta vilken data som inte påverkar vadslagningsresultaten om du har använt informationen tidigare. Du behöver också uppgifterna för att analysera dina insatser och lära dig vilka som presterar bättre än andra. När allt kommer omkring kan dina tidigare misstag hjälpa dig att göra bättre i framtiden.

Relaterade Inlägg