Hur Blir man bra på att Betta? Bästa Bettingtips & Guide

Varför bettar vi? Förhoppningsvis är den främsta anledningen att få ytterligare glädje och passion från sporten. Det är något med att lägga rätt insats, se ditt lag göra ett mirakelspel eller slå en matchvinnare och fira.

Det är en känsla som är svår att ens beskriva. Svårt att sätta ord på. Om du inte har upplevt det, finns det ingen känsla för det. Ingenting tar fram det lilla barnet inom oss mer än detta.

Sportspel kan vara ett mycket lukrativt sätt att tjäna pengar, förutsatt att du undersöker dina spel. Många människor har tjänat förmögenheter på sportspel, medan andra har gått i personlig konkurs genom känslomässiga beslut och dåligt omdöme. Sportbetting är ett hantverk som måste jobbas på. Om du rusar in i det utan någon planering kommer du garanterat att misslyckas.

Om du vill bli bättre på sport betting så finns det några saker du kan göra för att förbättra. I den här artikeln får du reda på vad dessa saker är:

1. Förstå språket sportspel

För att förstå hur man utmärker sig fullt ut i något måste man förstå språket. Tänk på det så här. Du ska spela golf med en ny kompis som du precis träffat på jobbet. Du kommer till det första hålet, gör dig redo att slå upp det och din nya kompis frågar dig vilken klubba som är drivern och vilken som är puttern. Även om detta kan vara lite av en överdrift, förstår du poängen. För att ens känna till alla dina alternativ inom sportspelsvärlden måste du förstå språket och termerna.

2. Ignorera personliga fördomar

En bra tumregel inom sportspelsvärlden är att inte satsa på ”dina” lag. Visst, det är bra att ha lite extra kunskap om teamen vi hejar på, men det är nästan omöjligt att se den kunskapen från ett opartiskt perspektiv.

3. Betta på vad du vet

Även om tips nr 3 kan tyckas stå i skarp kontrast till nr 2, har de båda väldigt olika betydelser. Samtidigt som du undviker lagen du hejar på, är det fortfarande mycket lämpligt att hålla sig till de sporter och spel du känner till. Om du inte kan något om tennis är det förmodligen en bra idé att undvika att satsa på French Open. Men kanske är du en stort basketfantast och såg precis hur ett lag fullständigt dominerade ett annan. Kolla in oddsen för detta lag i deras nästa match innan alla andra kommer ikapp. Använd de sporter du kan och njut av att titta för att ge information utan att ens behöva göra extra arbete.

4. Bli inte för exalterad

Det är lätt att slå en het streak och känna att du står på toppen av världen. Kom ihåg att även de bästa sportspelarna i världen oftast bara vinner i genomsnitt 53, 54 eller 55 procent av gångerna. En bra vinststreak är bra, så kör njut av den så länge du kan. Men en het streak ska aldrig vara ett fripass att satsa dumt heller, eftersom det alltid kommer att ta slut.

5. Bli inte för låg heller

Precis som hur du kommer att gå igenom vinststreaks, kommer du också att gå igenom kalla perioder. Detta är ännu mer av en tid att inte satsa utan att först använda huvudet. Det är lätt att bli kall och försöka betta stora pengar på ett spel för att kompensera för dina förluster. Gör inte det. Att försöka dubbla, tredubbla och så vidare efter att ha förlorat fungerar sällan, och slutar vanligtvis med att bara förlora mer pengar.

6. Besäm en budget

Eftersom sportbetting faktiskt har den nästan obeskrivliga kraften att föra in rena, råa känslor i våra liv, är det lätt att låta det övermanna oss och gå utom kontroll. En del av att inte låta sig själv bli för hög eller för låg är att bestämma en budget och hålla sig till den. Det finns två olika perspektiv att närma sig detta från.

Först kan du ställa in en budget som låter dig använda/spendera endast en viss summa pengar, vinna eller förlora, varje månad. (Du får till exempel satsa 2000kr under hela månaden, vinna eller förlora.) Denna strategi skulle uppenbarligen begränsa potentiella vinster, men skulle också ge en högre procentandel av att få tillbaka lite pengar.

Det andra alternativet skulle vara att ge dig själv en bestämd summa pengar att börja med varje månad och inte ge några ytterligare regler. Uppenbarligen skulle denna strategi ge ett tillvägagångssätt med högre tak/lägre golv.

Båda dessa strategier kan implementeras med olika tidsramar, dollarvärden och så vidare. Oavsett vad du väljer är det viktigt att ha någon form av budget.

7. Research

Nyckeln för lyckad betting är research. Du kan aldrig ha för mycket information när det kommer till sportspel. Alla följande kan vara bra sätt att undersöka:

  • Använd gratis webbplatser för att kontrollera trender för offentliga vadslagning.
  • Läs artiklar och strategiguider från olika nyhetssidor och pålitliga källor.
  • Gör research av olika bettingsystem.
  • Undersök förväntat värde och använd det för att hitta kvalitetsspel.

Och sluta inte här. Även när du har lagt ett vad bör din research inte sluta förrän resultatet är officiellt beslutat. Säkring (handlingen att placera en satsning på ett annat resultat än den ursprungliga satsningen för att skapa en situation där det finns en garanterad vinst) bör alltid vara på bordet, och forskning bör aldrig sluta.

8. Betta vid rätt tidpunkt

Alla som har satsat tillräckligt länge har fallit offer för detta. Det finns inget mer försvårande när det kommer till att lägga ett vad än att göra det, bara för att inse att vänta en timme eller en dag kunde ha gett dig mycket bättre odds eller mycket mer pengar. Att vara uppmärksam på vadslagningstrender och bara använda vanligt sunt förnuft kan hjälpa dig att undvika betting vid olämpliga tillfällen.

Detta gäller inte bara för att satsa innan spel startar utan även när spel redan har börjat. Dessutom, inom sporter som fotboll, där majoriteten av matcherna spelas på lördagar och söndagar, tenderar skarpa spelarna att satsa tidigare i veckan, medan de inte så skarpa spelarna satsar senare på, närmare helgen. Att känna igen trender som denna och göra rätt spel baserat på denna kunskap kan hjälpa dig att göra de mest lämpade satsningarna vid de mest lämpade tidpunkterna.

9. Jämför bettingsidor

Om du har lyxen är det värt att kolla in olika bettingsidor för att se vilka som erbjuder de mest spelarvänliga oddsen. Det är ganska vanligt att vissa bettingsidor har väldigt olika odds på utvalda spel, så genom att hålla dina alternativ öppna och använda flera bettingsidor kommer du att kunna identifiera var de mest fördelaktiga oddsen finns och maximera din avkastning på investeringen.

10. Ha kul

Sportspel ska vara roligt, så se till att det är det. Om du inte har roligt, satsa inte. Att förstå vadslagningsvärldens språk, göra research och allt annat som kommer med att vara en skarp spelare borde inte vara jobb. Det ska vara roligt. Dessutom, om du inte gillar det du gör, är oddsen att du inte kommer att göra det särskilt bra. Njut av sportspel och ha kul!

11. Underdog

Många tror felaktigt att favoriten alltid vinner. Om du bara börjar på sportvadslagning måste du få bort den här fantasin ur ditt huvud. Konceptet med en underdog finns av en anledning. Även om det finns tillfällen då favoriten vinner, bör du fortfarande utforska andra alternativ och sprida dina pengar. Se till att undersöka varje enskild satsning noggrant, ner till djurets eller personens träning. När du vet allt om människorna eller djuren som du satsar på, är du i en mycket bättre position att förutsäga resultatet av ett vad.

12. Överväg en strategi för enstaka sportspel

Denna bettingstrategi går hand i hand med att göra din research. Under vissa månader på året kan det vara många ligor som spelar samtidigt. Som sådan finns det en kavalkad av potentiella spel att satsa på. Detta kan vara en överväldigande mängd sport. Du kan sträcka ut dig själv för tunna jagar linjer.

En framgångsrik spelstrategi är att följa ett enda lag. Detta kommer att begränsa mängden forskning du måste göra varje vecka. Gör ett försök att titta på det specifika laget varje vecka. Lär dig deras spelare, styrkor, svagheter osv.

När du har lärt dig det här lagets tendenser behöver du bara studera deras motståndare. Ändå betyder denna bettingstrategi inte att du måste satsa på det laget varje gång. Om du ser en matchup som inte ser rätt ut eller linjen känns fel, vänta.

Det viktiga att komma ihåg är att även om du förlorar några satsningar på det här laget, hoppa inte på båten. Håll koll på dem, du har redan gjort dina läxor. På lång sikt kommer du att ha en stark uppfattning om vadet är smart.

13. Välj den bettingsajt som passar dina behov

Det finns inget sådant som en perfekt spelsajt. Det är därför du måste hitta rätt plattform för dig och den typ av spel du vill satsa på. Vissa plattformar är mer lämpade för livespel och erbjuder ett större antal realtidsspel.

Andra är specialiserade på vissa sporter eller atletiska områden. Valet av spelplattform dikteras ofta av välkomstbonusarna som gör vissa bookmakers mer attraktiva än andra.

14. Välj rätt spel att satsa på

Efter att ha valt den mest lämpliga spelsajten måste du bestämma dig för vilka sportevenemang du vill specialisera dig på. Det är viktigt att hålla fokus hela tiden, speciellt på dagar då det är många sportevenemang inplanerade.

I matcher, ju högre antal evenemang, desto större chanser att vinna. Men i verkligheten är det inte så, för ju mer oddsen ökar, desto mer ökar också osäkerheterna!

Generellt sett spelar inte proffsspelare på dagar då det finns många evenemang planerade, vilket gör att de kan undvika att gå in i en förlustrad.

Dagarna före spelen är det nödvändigt att avsätta tillräckligt med tid för att jämföra de olika händelserna och välja vilka man ska fokusera på.

Att ta sig tid att analysera enskilda händelser leder alltid till det klokaste valet. Valet att inte spela bör också övervägas om inget övertygar dig.

15. Prova livebetting

Fler och fler bettar, särskilt onlineplattformar, men också många bettingcenter, erbjuder spelare möjligheten att placera livespel. Så du kan satsa på evenemang som redan har startat.

Genom att observera flödet av en match och strategin som används av ett visst lag, såväl som reaktionen från spelarna på planen, är det möjligt att lägga märke till de för- och nackdelar som inte övervägdes från början.

Om du till exempel i en fotbollssatsning hade satsat på en vinst med bred marginal för ett visst lag, och du under matchen märker att det laget har anammat en mer defensiv strategi, kan du spela live på ett annat resultat.

16. Satsa online och få ut det mesta av bonusar

Att ha ett spelkonto online kommer att gynna dig på många sätt:

  • Undvik onödiga köer i spelbutiker
  • Minska antalet fel som görs av personal som manuellt lägger in insatser
  • du kan satsa 24 timmar om dygnet och på alla tillgängliga evenemang
  • du kan dra nytta av utbetalningen

Utöver dessa viktiga fördelar kan du även ta del av välkomstbonusarna som erbjuds av spelsajter när du öppnar ett nytt konto. Du kan använda dessa bettingbonusar till din fördel. Det är till exempel möjligt att testa en ny strategi med hjälp av spelbonusen som spelsajten har gjort tillgänglig för dig.

Om dina förutsägelser är bra kommer du att kunna ta ut dina vinster, i händelse av en dålig förutsägelse förlorar du bara bonusen och inte dina surt förvärvade pengar. Din första insättning kommer alltid att finnas där, redo och tillgänglig för ditt nästa spel.

17. Sportspel: att veta hur man kontrollerar dina känslor

Ingen gillar att förlora, speciellt när det kommer till betting. Att lära sig att vända sidan och vara medveten om att du inte kan vinna varje dag är en av de första lärdomarna att lära sig innan du går in i världen av onlinesportspel.

En medveten spelare har en stor förmåga till självkontroll, särskilt i svåra tider, överväger att sluta eller byta strategi när det behövs. Så fort förlusterna ackumuleras ökar frestelsen att spela mer pengar i ett försök att återhämta sig dramatiskt. Att använda denna strategi kommer nästan att garantera att du förlorar alla dina pengar.

Relaterade Inlägg