Den bästa strategin för att spela ”soft hands” i blackjack

Blackjack är ett av de mest populära casinospelen som finns tillgängliga, och det är inte svårt att förstå varför. Spelets enkelhet kombinerat med spänningen att försöka slå dealern och närma sig talet 21 har gjort det till en favorit bland spelare världen över. En viktig del av att förstå spelet och maximera dina vinstchanser är att behärska olika strategier för olika scenarier. En sådan scen som kan uppstå under spelets gång är när du har en ”soft hand” – en hand som innehåller ett ess som kan räknas som både 1 och 11. I den här artikeln kommer vi att diskutera den bästa strategin för att spela ”soft hands” i blackjack.

Vad är en ”soft hand” i blackjack?

Innan vi går vidare till strategin är det viktigt att förstå vad en ”soft hand” innebär. I blackjack är en ”soft hand” en hand som innehåller ett ess som kan räknas som både 1 och 11. Till exempel kan en hand som består av ett ess och en sexa vara antingen 7 eller 17. Det är denna flexibilitet som gör ”soft hands” intressanta och ger spelaren en fördel gentemot dealern.

Grundläggande strategi för ”soft hands”

När du har en ”soft hand” i blackjack finns det några grundläggande strategier du kan använda för att maximera dina chanser att vinna. Här är några viktiga punkter att komma ihåg:

1. Stanna på 19 eller bättre

Om du har en ”soft hand” och summan av korten är 19 eller högre, är det bäst att stanna. Eftersom du redan har en stark hand finns det ingen anledning att riskera att bli tjock genom att dra ett nytt kort. Att stanna ger dig den bästa chansen att slå dealern.

2. Dubbla på 13 till 18 när dealern visar 4, 5 eller 6

Om dealern visar en 4, 5 eller 6 och du har en ”soft hand” med en total poängsumma på 13 till 18, är det en bra idé att dubbla. Detta beror på att dealern har en större chans att bli tjock när denne har en svag uppvisningskort. Genom att dubbla ökar du dina vinstchanser och kan få en större utbetalning.

3. Dra ett kort om dealern visar 2 eller 3

Om dealern har en 2 eller 3 och du har en ”soft hand” med en total poängsumma på 13 till 18, bör du dra ett kort. Eftersom dealern har en svag uppvisningskort ökar dina chanser att slå denne genom att förbättra din hand. Var dock försiktig och se till att inte bli tjock genom att dra ett högt kort.

4. Dubbla på 9 om dealern visar 3, 4, 5 eller 6

Om du har en ”soft hand” med en total poängsumma på 9 och dealern visar en 3, 4, 5 eller 6, bör du dubbla. I detta scenario har du en god chans att förbättra din hand och slå dealern. Genom att dubbla ökar du också dina vinstchanser.

5. Dra ett kort på 17 eller mjuk 18 om dealern visar 7 eller högre

Om dealern visar en 7 eller högre och du har en ”soft hand” med en total poängsumma på 17 eller mjuk 18, bör du dra ett kort. Eftersom dealern har en stark uppvisningskort är det viktigt att förbättra din hand för att öka dina chanser att slå denne.

Nu när vi har täckt de grundläggande strategierna för att spela ”soft hands” i blackjack kan du använda dessa riktlinjer för att fatta bättre beslut vid bordet. Kom ihåg att övning ger färdighet, så det är alltid bäst att öva strategin genom att spela gratis blackjack på nätet innan du satsar riktiga pengar.

Slutsats

Att spela ”soft hands” i blackjack kan vara en utmaning, men genom att använda rätt strategi kan du öka dina chanser att vinna. Kom ihåg att stanna på 19 eller bättre, dubbla när dealern visar 4, 5 eller 6, dra ett kort när dealern visar 2 eller 3, dubbla på 9 när dealern visar 3, 4, 5 eller 6, och dra ett kort på 17 eller mjuk 18 när dealern visar 7 eller högre. Genom att följa dessa riktlinjer kan du förbättra dina vinstchanser och bli en mer framgångsrik blackjack-spelare.

Vanliga frågor om att spela ”soft hands” i blackjack

1. Vad är skillnaden mellan en ”hard hand” och en ”soft hand” i blackjack?

En ”hard hand” i blackjack är en hand där esset inte kan räknas som 11 utan bara som 1. En ”soft hand” är en hand där esset kan räknas som både 1 och 11.

2. Kan jag dubbla på en ”soft hand”?

Ja, du kan dubbla på en ”soft hand” i blackjack om reglerna tillåter det. Det är dock viktigt att följa rätt strategi för att maximera dina chanser att vinna.

3. Varför ska jag dra ett kort på 17 eller mjuk 18 om dealern visar 7 eller högre?

Genom att dra ett kort på 17 eller mjuk 18 när dealern visar 7 eller högre ökar dina chanser att förbättra din hand och slå dealern. Dealerns starka uppvisningskort gör det mindre troligt att denne blir tjock.

4. Vad händer om jag blir tjock när jag drar ett kort på en ”soft hand”?

Om du blir tjock när du drar ett kort på en ”soft hand” förlorar du din insats och dealern tar dina kort. Det är därför viktigt att vara försiktig och noga överväga vilka beslut du tar i sådana situationer.

5. Kan jag använda samma strategi för att spela ”soft hands” i alla blackjack-varianter?

Det är viktigt att komma ihåg att olika blackjack-varianter kan ha olika regler och strategier. Det är bäst att bekanta sig med reglerna för den specifika varianten du spelar och anpassa din strategi därefter.

Relaterade Inlägg