De mest kända varianterna av roulette med olika specialinsatser: Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre

Roulette är ett av de mest populära casinospelen runt om i världen. Spelet har funnits i århundraden och har genomgått många förändringar och utvecklingar under sin historia. En av de mest spännande aspekterna av roulette är de olika specialinsatserna som spelare kan göra för att öka sina vinstchanser. I denna artikel kommer vi att utforska två av de mest kända varianterna av roulette med specialinsatser: Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre.

Voisins du Zéro: En spännande specialinsats

Voisins du Zéro är en specialinsats som är unik för fransk roulette. Denna insats är speciell eftersom den täcker en stor del av hjulet och ger spelarna möjlighet att satsa på en grupp nummer som ligger bredvid nollan. För att göra denna insats placerar spelarna sina marker på en separat sektion av spelbordet som är avsett för Voisins du Zéro.

Hur fungerar Voisins du Zéro?

Voisins du Zéro täcker totalt 17 nummer på hjulet, från 22 till 25. Insatsen består av nio chips, som placeras på följande sätt:

– Två chips på 0, 2 och 3.
– Ett chip på 4 och 7.
– Två chips på 12 och 15.
– Ett chip på 18, 21, 19, 22 och 25.
– Två chips på 32 och 35.

Denna insats ger spelarna möjlighet att täcka en stor del av hjulet och därmed öka sina vinstchanser. Om något av de täckta numren träffas av kulan när hjulet snurras, vinner spelaren en utbetalning på 17 gånger insatsen.

Taktik och strategi för Voisins du Zéro

För att maximera sina vinstchanser när man spelar Voisins du Zéro, kan spelarna använda olika taktiker och strategier. En vanlig strategi är att använda systemet med ”låga insatser och höga vinster”. Detta innebär att spelaren satsar en liten summa på Voisins du Zéro och kombinerar det med andra insatser för att täcka en större del av hjulet.

En annan strategi är att använda ”split insatser” för att täcka fler nummer. Detta innebär att spelaren placerar sina marker på linjen mellan två nummer för att täcka båda. Genom att kombinera olika split insatser kan spelaren täcka en större del av hjulet och öka sina vinstchanser.

Tiers du Cylindre: En annan spännande specialinsats

Tiers du Cylindre är en annan populär specialinsats som spelare kan göra vid roulettebordet. Denna insats är också unik för fransk roulette och ger spelarna möjlighet att satsa på en grupp nummer som ligger på den motsatta sidan av hjulet jämfört med Voisins du Zéro.

Hur fungerar Tiers du Cylindre?

Tiers du Cylindre täcker totalt 12 nummer på hjulet och är placerad på den motsatta sidan av Voisins du Zéro. Insatsen består av sex chips, som placeras på följande sätt:

– Ett chip på 5 och 8.
– Ett chip på 10 och 11.
– Ett chip på 13 och 16.
– Två chips på 23 och 24.
– Två chips på 27 och 30.
– Två chips på 33 och 36.

Precis som med Voisins du Zéro, ger Tiers du Cylindre spelarna möjlighet att täcka en stor del av hjulet och öka sina vinstchanser. Om något av de täckta numren träffas av kulan när hjulet snurras, vinner spelaren en utbetalning på 17 gånger insatsen.

Taktik och strategi för Tiers du Cylindre

För att spela Tiers du Cylindre på ett framgångsrikt sätt kan spelarna använda olika strategier och taktiker. En vanlig strategi är att kombinera Tiers du Cylindre med andra insatser för att täcka en större del av hjulet. Genom att kombinera insatser på Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre kan spelaren täcka nästan två tredjedelar av hjulet och öka sina vinstchanser.

En annan strategi är att använda ”corner insatser” för att täcka fyra nummer samtidigt. Detta innebär att spelaren placerar sina marker på hörnet där fyra nummer möts. Genom att använda corner insatser kan spelaren täcka fler nummer och öka sina vinstchanser när de spelar Tiers du Cylindre.

Sammanfattning

Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre är två av de mest kända varianterna av roulette med specialinsatser. Dessa specialinsatser ger spelarna möjlighet att täcka en stor del av hjulet och öka sina vinstchanser. Genom att använda olika strategier och taktiker kan spelarna maximera sina vinstmöjligheter när de spelar dessa varianter av roulette.

Det är viktigt att komma ihåg att roulette är ett spel som bygger på slumpen, och det finns ingen garanti för att man kommer att vinna. Men genom att använda smarta strategier och ha en förståelse för spelets regler och specialinsatser kan spelarna öka sina chanser att vinna och njuta av en spännande upplevelse vid roulettebordet.

Vanliga frågor om Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre

1. Vilken är skillnaden mellan Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre?
– Voisins du Zéro täcker nummer runt nollan på hjulet, medan Tiers du Cylindre täcker nummer på den motsatta sidan av hjulet.

2. Vilka är utbetalningarna för Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre?
– Båda insatserna ger utbetalningar på 17 gånger insatsen om något av de täckta numren träffas.

3. Kan jag kombinera Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre i mina insatser?
– Ja, du kan kombinera olika specialinsatser för att täcka en större del av hjulet och öka dina vinstchanser.

4. Finns det några speciella strategier för att spela Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre?
– Det finns olika strategier som spelare kan använda, inklusive att använda låga insatser och höga vinster och att använda split och corner insatser för att täcka fler nummer.

5. Vilken är den bästa specialinsatsen vid roulette?
– Det beror på spelarens personliga preferenser och spelstil. Voisins du Zéro och Tiers du Cylindre är båda populära specialinsatser som ger spelarna möjlighet att täcka en stor del av hjulet och öka sina vinstchanser.

Relaterade Inlägg